Stečaj u čačanskom preduzeću Ishrana

Bez autora
Jan 23 2011

Privredni sud u Čačku pokrenuo je stečajni postupak u privatnom čačanskom preduzeću Ishrana koje proizvodi hleb, pecivo, testo i kolače. Stečaj je pokrenut zbog velikih dugova Ishrane, zbog kojih je bio blokiran račun tog preduzeća, a na predlog jednog od poverilaca, firme Slovas iz Čačka kojoj Ishrana duguje 25,4 miliona dinara. U Ishrani je za stečajnog upravnika postavljen Milutin Obradović iz Čačka. Prvo ročište zakazano je za 25. februar, kada će se odlučivati da li će u Ishrani biti proglašen bankrot ili će biti predložena reorganizacija preduzeća. Vrednost imovine Ishrane, prema knjigovodstvenom stanju, iznosi 340,7 miliona dinara. Ishrana, osnovana 1956. godine, privatizovana je krajem marta 2007. godine na aukcijskoj prodaji. Preduzeće je kupio biznismen iz Čačka Zoran Bojović za 10,8 miliona dinara.

Stečaj u čačanskom preduzeću IshranaPrivredni sud u Čačku pokrenuo je stečajni postupak u privatnom čačanskom preduzeću Ishrana koje proizvodi hleb, pecivo, testo i kolače, rekla je danas portparol Suda Biljana Đoković.

Ona je kazala da je stečaj pokrenut zbog velikih dugova Ishrane, zbog kojih je bio blokiran račun tog preduzeća, a na predlog jednog od poverilaca, firme Slovas iz Čačka kojoj Ishrana duguje 25,4 miliona dinara.

Portparol Privrednog suda je dodala da je u Ishrani za stečajnog upravnika postavljen Milutin Obradović iz Čačka.

Ona je kazala da je prvo ročište zakazano za 25. februar, kada će se odlučivati da li će u Ishrani biti proglašen bankrot ili će biti predložena reorganizacija preduzeća.

Đoković je rekla da vrednost imovine Ishrane, prema knjigovodstvenom stanju, iznosi 340,7 miliona dinara.

Ishrana, osnovana 1956. godine, privatizovana je krajem marta 2007. godine na aukcijskoj prodaji. Preduzeće je kupio biznismen iz Čačka Zoran Bojović za 10,8 miliona dinara.

U trenutku privatizacije Ishrana je imala upravnu zgradu, proizvodnu halu, mehanizovanu pekaru, magacin, više desetina prodavnica, građevinsko zemljište površine 17.515 ari i 209 zaposlenih.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik